4.03.2018 г., 20:37 ч.

Носталгия №1 

  Поезия » Гражданска
309 2 1

Носталгия №1

 

Далече съм!На много километри!

Не знам в кое безвремие съм спрял!

Мен тука чужда буря ме обветри!

А казват хората, че съм успял!

 

Край мен е всичко безнадеждно чуждо...

Не чуствам покрай мене топлина!

От топли спомени аз имам нужда,

изгубен съм в далечната страна!

 

Аз нравите, езика не разбирам

и няма на какво да се опра!

Учудено пред всяко нещо спирам...

Безвкусна ми е тяхната храна!

 

Макар, че се държат добре със мене.

И всякак гледат да ми угодят!

Но Самота велика в мене дреме,

горчилките и няма да заспят!

 

19.05.2005г. Техеран

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??