27.12.2021 г., 20:15 ч.

Нотописване на дъжда 

  Поезия » Любовна
420 6 11

НОТОПИСВАНЕ НА ДЪЖДА

 

Жадувам всяка светлина.

Дъждът е толкова лиричен –

не взима ничия страна 

и лесно е да го обичам.

 

Придавам смисъл на неща,

които някой е подминал –

фотьойла, масата, свещта,

въздишането на комина

 

и мимолетния възторг

от ранозреещото лято,

дори хриптящия тромбон –

прескочил сивото стакато.

 

Разделям ги на светове –

в които искам да живея.

И се нуждая от криле

на белоснежни орхидеи.

 

От някой, който ми е мил

и иска да остане с мене.

Но от години в мен вали.

И капчица по капка чезне.

© Валентина Йотова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??