Моля те, отвлечи ме от битовизма,
заведи ме някъде на някое място,
обгърнато в гъста мъгла.
Заведи ме вдън земя, навътре
из дебрите на тъмната ми душа,
където не се вижда по-далеч от педя.
За да останем сами аз и ти,
с погледи вперени, пронизващи,
прозиращи отвъд плътта.
Ще бъдеш ли моята Муза?
Аз отдавна си нямам,
загуби се в ежедневието...
Затова отвлечи ме от битовизма, моля те
и вдъхни във дните ми новост.
Тина Чели
януари 2024
© Тина Всички права запазени
За инакомислещите никъде не е лесно и в чужбина дори