2.11.2021 г., 19:55 ч.

Нови очи 

  Поезия
634 1 6

С годините чертаем хоризонти.
Велики, бляскави с височини.
Победите ни никому ненужни,
бележим с празници дори.

Горчивото, каляващо наследство
през хладни срещи разделя ни с тъга.
След дирите на мимолетното ни детство,
очакваме  подадена ръка.

Вчерашни, днешни, облечени в бяло...
Дъждовни очи изтриваме в смях.
Старостта ни решена, кармично и вяло
граници сваля, превърнати в прах.

 

Възрастта ни е вече с друга усмивка

и с нови очи странностите  следи.

Под печат от бръчици деликатно, прикрити

разтваряме поривисто душите с нови мечти.

Успех е, че още ни има и дишаме.
Че сутрин прегръщаме любими лица.
Животът е празник, дори и да сричаме
злощастните мигове на нашите лета.

 


 

© Валя Сотирова Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Достатъчен е един слънчев лъч, за да разсее много сенки »

31 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??