НОВОГОДИШНО УБИЙСТВО
Всяка година в чест на благополучното
завъртане около Слънцето, на уж цивили-
зованата планета Земя, няколко милиона
души убиват няколко милиона Елхи, като
избират, разбира се, най-красивите…
После ги вкарват във къщите си, украсяват
ги празнично и весело танцуват около умиращите им трупове…
Смехът във празничната нощ,
несекващ и безкраен,
звънят и чашите безброй,
пресъхващи на екс!
Засмяни хиляди лица
празнуват тази нощ,
една умираща елха
ухае тъй красиво…
Гирлянди в клоните блестят,
тежат и два вързопа
памуци имитират сняг,
умиращият вопъл
не чува никой в своя смях,
със стъклени играчки
умира пак една елха
сред празничния кикот…
*** *** ***
Защо се смееш на Смъртта,
красиво, мъничко момиче?
Не знаеш нищо за Света,
а вече знаеш да убиваш…
И още сочния й труп,
ухаещ тъй красиво,
ти кичеш клоните с памук
и смееш се щастливо…
Не се замисляй като мен
във никаквия Смисъл,
живей кат другите и пей!
Така ще оцелееш!
18.12.1995
© Манол Манолов Всички права запазени