25.04.2020 г., 9:58 ч.

Някой да спре времето! 

  Поезия » Любовна, Философска
897 4 7

 

Ужасно ми е късно да избягам.

Не ставам и за отлив във море.

Във теб, поройно тъй ми се остава,

единствена, ти мен ще побереш...

Понеже си скроена от безкрайност, 

с пълнежа на вселенската си хубост, 

(за мене не, че някак обичайно е), 

но Ти си ми несбъднатото чудо. 

И аз ще се загледам в огледало - 

очите ни, в което... ще са празници. 

Така, един във друг, ще бъдем цяло, 

като море - спокойно след удавници. 

Не знам дали светът ще го приеме - 

да види второ мъчно разминаване. 

Въпросът ми е - кой ще спира времето, 

че Аз и Ти... най-сетне да сме заедно... 

 

Стихопат. 

Danny Diester 

 

 

 

 

 

 

© Данаил Антонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??