Без мисли не може да се живее,
а любовта свързва сърцето с тях,
пламъкът е утихнал, но жарта тлее,
ако живееш с мисли – не е грях.
Не един път се повтарят тези слова
да не се мисли за секунда поне,
ако се купуваше така лесно това –
всеки би имал отделно портмоне.
Но живеем ли извън мислите там,
където няма размисъл незабелязан,
всеки един ще бъде изолиран и сам –
извън мислите някъде зарязан.
© Никица Христов Всички права запазени
но ако необмислено,прибързано сгрешим
ще носим на гърба си съответните последствия
дори и после (в мислите) обрат да сътворим.
Браво и от мен за интересната тема!