21.04.2020 г., 18:02 ч.  

Няма ден. Няма нощ. Няма край. 

  Поезия » Философска
848 9 20

Няма ден. Няма нощ. Няма край. 

Щом си тръгнал към нищо и никой. 

Колко болки преглътна за Рай

Дето уж тебе чака. Завинаги

И отказа да късаш цветя, 

Не защото за теб не откъснаха

А защото в букет бе събрал

най-красиви. Но вече не струваха

И отказа да вземаш от друг, 

Не защото не можеш, а някак

все върти се животът в кръг

И от взетото няма остатък. 

И отказа да имаш криле

Не защото небето намрази

А защото си земно дете

За което е длъжност да лази. 

Няма миг. Няма час. Няма никой. 

Щом пътеките нямат посока. 

Няма Дявол. Ни Бог. Нито смисъл

За пълзящи без име животи. 

 

 

 

 

 

 

© Деница Гарелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??