2.06.2009 г., 22:33 ч.

О, братко... Прости ми, че съм слаба 

  Поезия » Друга
831 0 0

 

С теб стоиме на еднакъв кръстопът,

с теб доскоро стаята делях,

в сърцето ми най-голям е твоя кът.

За теб най-много сълзи аз пролях.

 

Водили сме често безсмислени спретни,

но само ти прегръщаш ме без злоба.

На този свят сираци сме – сами,

споделяме горчивата прокоба.

 

Ти научи ме живота да обичам,

чрез твоята усмивка и веселия нрав!

В изстрадало и болно тяло е заключен

дух непремирим, неугасващ и здрав!

 

Ти единствен ме обичаш без причина

и само ти от мене нищо не очакваш!

Еднакво съдбата ни проклина,

никога от мен не се оплакваш...

 

Борихме се много, но уви...

В далечината май се вижда края!

Сега, че плача, ми прости...

Колко слаба съм ще си призная...

 

Стиснал зъби, така и не показа

колко много се страхуваш от смъртта,

но мнимата ти болка мен премаза...

Братко, с теб умира моята душа!

 

http://georgiyanev.hit.bg/

© Боряна Янева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??