2.12.2008 г., 6:29 ч.

Обич 

  Поезия » Любовна
927 0 17
Какво се случи с нежността за двама?
Къде угасна светлата искра?
Нима в живота нищо трайно няма
и преходна е даже любовта?
Нима ръце, преплетени до вчера,
ще се отдръпнат, тъжни и сами?
Нима очи, препълнени с доверие,
ще се разминат, гледайки встрани?
Нали, все пак, обичахме се честно!
Нали в душите щастие живя!
Но думи две, жестоки и нелесни,
пронизаха красивата мечта...
Защо така? Нима в сърцата няма
последна капка нежна доброта?
Не вярвам, че животът е измама!
Не вярвам, че е грешка обичта!
Родена ли е, значи е потребна.
Живяла ли е, значи е сред нас!
Огледай се, тя още е във тебе.
И още дълго ще я пазя аз.

© Бианка Габровска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??