21.11.2014 г., 18:20 ч.

Обич или смърт! 

  Поезия
1587 1 30

 

Имам нужда точно от гласа ти.

Господи, как искам да обичам!

Моето спасение е в пътя,

който ме отвежда към очите ти.

 

Някой ме разстреля днес от упор,

гръдният ми кош е на решето.

Моето спасение е тука –

в дланите ти, в устните, в сърцето.

 

Господи, как искам да обичам!

"Обич или смърт!" ми е девизът.

Ножът ми е клетва да те имам,

револверът – огън да те искам!

 

Дишам – и небето ме засища

с въздуха, довян от нежността ти.

Колко безтегловност би родила

липсата на твойта гравитация!

 

Полетите, къси или дълги,

искат пред нозете ти да спират.

Дойде ли последната присъда,

обич, само с теб ми се умира!

 

© Валентин Евстатиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??