23.10.2010 г., 11:46 ч.

Обичах 

  Поезия » Бели стихове
553 0 3

ОБИЧАХ

Обичах правдата
и мразех да ме лъжат.
Сега съм безразличен.
Приличах на пчела,
прелитаща от цвят на цвят
в лудешкото безгрижие на младостта си -
целувах и не исках
с любов да ми отвръщат -
щастлив бях с дните си напред.
Днес друго ме вълнува:
да имам време да поскитам в планината
и там на някоя ливада,
перце от детството си да намеря,
по чудо някакво от вятър не отнесено;
да срещна оцелял
един-едничък бивол,
и той да набоде с рогата си
това, което ме тревожи.

© Иван Хаджидимитров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много ми хареса!
  • Господине, за мене сте откритие в сайта. Това , което разгледах и прочетох ми стига да ви сваля шапка, но ще подължавам да следя вашето творчеството .
  • Чудесен стих! Много красива философия има в него!
    Хубав финал!

    Поздравления!!!
Предложения
: ??:??