4.05.2007 г., 0:53 ч.

ОБИЧАМ ДА ПРИСЕДНА НА БРЕГА 

  Поезия
541 0 6
 

***


ОБИЧАМ ДА ПРИСЕДНА НА БРЕГА,

цигара да запаля и да гледам

как слънцето със алени рога

като ранен бизон

в Нощта

потегля...


Да плъзна пръсти в пясъка студен

и бяла раковина да извадя -

да стопля с буза глеча захабен,

и ехо да си взема за награда...


И в заплес по далечни светове

отнесено, безцелно да  гадая    

защо се веселят,                                            

защо ридаят

преселените в нея  гласове...


А в шепота на глухите  вълни,

под шапки от избухналата пяна

зелената ми сянка да кълни,

протегнала снага към Океана...

© Забраван Забраванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??