30.07.2019 г., 9:25 ч.

Обичам те! Щастлив съм! 

  Поезия » Любовна
430 6 4

Ти мен ще разбереш едва, когато, 

започна много дълго да мълча. 

Мълчанието казват, че е злато, 

или истина, спестена до лъжа... 

Гласът ми ще утихне по неволя. 

И пак ще съм сълзливо изречение. 

И времето безмълвно ще го моля, 

да бърза за това стихотворение, 

в което ще напиша осем букви, 

и после с още десет ще завърша. 

"Обичам те!"- докосвайки те с устни. 

"Щастлив съм!" Цял живот ще те прегръщам. 

Тогава ще си спомняш със усмивка, 

как тъжните ми, чакащи очи, 

такива са били, защото липсваш, 

и колко бях без теб, че да боли... 

А аз ще замълчавам в мене бурите. 

Повярвай ми - пожари вледенявам! 

Не зная само колко ще ми струва? 

Единствено за Теб си заслужава... 

 

Стихопат.

© Данаил Антонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??