6.04.2013 г., 19:35 ч.

Облаче 

  Поезия » За деца
1854 0 5

ОБЛАЧЕ

 

Облаче  в  небето  плува

и балончета надува.

Вятърко  със  тях  играе,

както само  той си знае.

Тих дъждец заромоля.

През нощта  валя,  валя -

поля  цялата  земя.

Умори  се  и  заспа.

А когато сутринта

Облачето се събуди,

много, много се  учуди:

"Как  ухае на  цветя!

Защо  ли?" Бързичко разбра,

щом весел Чичопей запя:

"Хей, хей, ставайте, деца!

Щъркелчо  пак долетя

и доведе  Пролетта!"

Цъфтят  в  градините  цветя,

играят  весели  деца.

Щастливо  Облачето плува,

на воля с Вятърко лудува.

 

ВЕСЕЛИ ИГРИ, МИЛИ ДЕЦА!

 

                             Авторът

© Лилия Велчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??