Ръждива клевета в небето виси,
изгрев несбъднат в ъгъла кърви,
катранен облак слънцето скри,
денят ми агонизира с нями очи,
мечтите ми подла лъжа изпепели.
Но звън на токчета от чуждо щастие,
събужда спомена обут в мечта,
загребвам дръзко жар от пепелта,
и политам високо с мокри крила,
да сбъдна Пепеляшка в нова съдба.
© Кръстина Тодорова Всички права запазени