2.04.2020 г., 13:57 ч.

В очакване 

  Поезия » Свободен стих
369 1 2

оглушахме от тази тишина

спуснала се над града

уловила ни във шепите си

от безсънието и от страшната

измяната на самите себе си

оглушахме от думите

които ни превърнаха в мишени

търсят нашето съгласие

настойчиво ни призовават

да сме любещи

застинахме подобно статуи

от детската игра

премятаме през мисълта въжето

на което трябва да подскачаме

на куцанка

когато скрити един от друг

със затворени очи се разпознаваме

и като слепците въздуха опипваме

далечината е нещо относително

и плашещо безформено

изпълнена с неразпознатото

прииждащо срещу ни

но как очакваме неидващия

който ще се случи

във тишината

която все повече

надолу ни притиска.

© Boyana Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Дано да е както казваш, Довереница! Дано не се поклоним там, където трябва да се изправим!
  • "оглушахме от думите
    които ни превърнаха в мишени
    търсят нашето съгласие
    настойчиво ни призовават
    да сме любещи"

    Но не сме слепи(все още)Нали?
    Значи има надежда все още
    Да се върнем каквито преди сме били
    и идея една по-малко лоши...
Предложения
: ??:??