24.02.2007 г., 9:14 ч.

Очакване 

  Поезия
864 0 5

   Още няма шест... 

 Застинал е далече хоризонтът,
далече, много далече -
застинал в красиво очакване...
Раздигат се сенките вече
на късния пътник, вселяващи страх,
разбуждат се къщи и сънени улици
в заспалия хубав и утринен град.

 Художник стои пред платното си бяло,
на малък балкон цял оплетен в цветя;
застинал и той в живописно очакване,
гледа как се преражда денят.
 
   А още няма шест...

© Елена Леонова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??