19.02.2023 г., 7:53 ч.

Ода за бастуна 

  Поезия » Хумористична
553 2 5
 

За бастуна тука ще отворя дума,
този тъй полезен трети крак
(стига да не се огъва като гума...)
"Я млъкни бе, ти, простак с простак."

Пресече одата ми стара баба
и удари ми главата със... бастун...
Уж сили няма, я каква е слаба,
но буден засанувах сън...

Върви си Шапката Червена из гората
(а тя гора е само от бастуни)
Пък цепи цяла на парчета тишината
гласът на някаква маймуна...

Събира в шепи гъби-бастунлиики
и пее си със весел глас
(преличаше досущ на моята комшиика...)
и в този миг... изкочих аз...

Какво се случи после ли? Не знам...
Събуди ме друг удар по гърбината...
Реших да бягам, срам не срам,
че ако шибаше ме бабичката - милата...

А одата ще има друга част
(за по-нататък засега ще я отложа)
Дано усмихнал съм поне един от вас,
а аз изчезвам, да спасявам свойта кожа...

20.05.2014.

© Георги Каменов Всички права запазени

За втори път на темата се спирам
(но този път далеч от баби избухливи...)
В ръцете си бастун стоманен имам
и думички в ума си закачливи...
И него вадя да ви го покажа - ...
  354 
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??