24.05.2023 г., 12:28 ч.

Ода за бастуна 2 

  Поезия » Хумористична
354 0 2


За втори път на темата се спирам
(но този път далеч от баби избухливи...)
В ръцете си бастун стоманен имам
и думички в ума си закачливи...

И него вадя да ви го покажа -
По форма и размер е жива класика...
Той мъжка гордост е дори на плажа,
в ръцете женски пък оръжие (спомни си бабката...)

Бастунът е полезен атрибут
за всички имащи от него нужда...
А може да е и аксесоар на шут
внушил си, че със него крал изглежда...

Бастунът е вид жезъл за мъдрец
и може да изглежда достолепно,
или да лепне върху задник на крадец
(което също е великолепно!)

Изящен може да е, много скъп по параметри,
или пък просто да е някаква тояга,
но не се мери във пари, във килограми... в сантиметри,
а просто пречи ли... или помага...

02.03.2023.
-----
Вдъхновено от коментара на Мария Панайотова към стихото ми "Ода за бастуна ".

© Георги Каменов Всички права запазени

За бастуна тука ще отворя дума,
този тъй полезен трети крак
(стига да не се огъва като гума...)
"Я млъкни бе, ти, простак с простак."
Пресече одата ми стара баба ...
  552 
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??