За очите си празник,
за душите– мирó,
чародеец-поразник,
донжуан под клеймо.
Съвършеният самец,
най-желаното зло.
И от крехкия намек
запленяваш по сто
непорочни девици
с домове, потекло.
Обиграни лъвици
те вишат в божество.
Не спестяваш от ласки,
а раздаваш поред,
след съпрузи с паласки
кандидатки – безчет.
За таланта ти – браво!
Завладявай, пламти
с обаяние, слава.
Щедростта те краси.
© Светличка Всички права запазени