Oct 18, 2020, 9:15 AM  

Ода за щедростта 

  Poetry » Humour, Odys and poems
301 1 4

 

 

За очите си празник,

за душите– мирó,

чародеец-поразник,

донжуан под клеймо.

Съвършеният самец,

най-желаното зло.

И от крехкия намек

запленяваш по сто

непорочни девици

с домове, потекло.

Обиграни лъвици

те вишат в божество.

Не спестяваш от ласки,

а раздаваш поред,

след съпрузи с паласки

кандидатки – безчет.

За таланта ти – браво!

Завладявай, пламти

с обаяние, слава.

Щедростта те краси.

 

© СК All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??