23.10.2011 г., 11:12 ч.

Октомври 

  Поезия » Любовна
2096 0 3

Небето е облякло сивата си шуба
като някой старец облачен и дългобрад
и само нашите уши дочуват
тишината в улиците на града.


Есента подостря кривата си брадва,
а ние с теб седим върху дъжда
и чакаме душите ни да се зарадват
на спомена от първото ни ''Да''.


И чакаме,но чакането ни превърна
в две есенни листа със вятъра на път,
които само през октомври се прегръщат
и през октомври ще се разделят...

© Божидар Георгиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??