1.10.2018 г., 10:27 ч.  

Октомври 

  Поезия » Пейзажна, Друга
406 1 6

Аз искам да ме нарекат Октомври –

ще засияя с неговия чар,

облян от скъпоценните му форми,

благословени във природен дар.

 

Листата цветни, нежната усмивка,

на слънце със флиртуващ силует.

С накацали пернати за почивка,

пред труден път, но пак от тях поет.

 

Дари ме с плодовете на лозята,

полей ме с техния уханен душ,

че тая кръв родена на земята

в едно ни свързва – никой не е чужд.

 

Изпълнен си със благост правоверна,

родила се от твърдата земя.

Нека останем, без прашинка в черно,

Октомври – сладост, страст и красота!

© Данаил Таков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??