12.03.2015 г., 14:25 ч.

Окървавеният лист 

  Поезия » Любовна
447 0 1
Политна лист хартия бял
от дневника на моя ум.
За миг го впих в кръвта си цял.
Във вените горял 
е с бурен шум.
От кръв прелял 
пейзаж е той
и в сиви сенки и нюанси
от женски фигури – порой
в безцветен слой. 
Сред тях, ти там си.
Единствена си ти 
различна в таз‘ картина!
Ти си цветна фойерверка.
Меден плод си от малина.
Пъстра риба с от платина 
перка!
Очите ти са сърп от звездни диаманти –
във тях аз виждам цялата вселена!
Косите ти са сноп светлинни кванти.
Брилянти – 
устните ти кадифени.
Единствено аз теб желая да докосвам,
с език да галя топлата ти кожа,
в ухото ти да шепна, да те омагьосвам,
сърцето си в дланта ти да си сложа!
Да усещаш как във тебе се разтапям, 
изгорял
като пушека в горещото ти тяло,
да си никотина във сърцето мое затуптяло, 
да ме драскаш, да ме хапеш
побесняло.
На моите ръце по твойта кожа
отпечатъците си да сложа!
А с ножа 
на раздора 
порежат ли в съня
душата ти, ще бдя 
над нея нощем без да спя,
от чудовищата под леглото ще те пазя,
собствената си душа ще ти даря.
Кола кристална щом лети с крила във мрака
и времето тиктака, 
ще му кажа да почака,
в ръце ще те притисна и, минавайки през мен,
колата ще разбия на хиляда мака.
На бойното поле атака -
дъжд куршуми,
от олово ли или от думи,
всеки атом в мен ще трансмутирам
в щит титанов - огъня от теб ще абсорбирам!
А онзи лист от дневника на моя ум,
попаднал във любовната хипноза,
обагрих го с кръвта си цял,
и го превърнах в роза!

© Йоан Георгиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??