14.10.2012 г., 20:41 ч.

Опасно близо 

  Поезия » Друга
586 0 2

Забързана ме спря червеното на светофара,
готова бях той знак да ми даде,
че мога по пътя си да продължа отново.
Незнайно как се озовах 
на място толкова познато,
застанала зад тебе бях... и чаках...
не се обърна ти - зелено светна - продължи.
Останах там замечтана,
гласа ти не чувах, но копнеех за теб -
достатъчно беше да ми кажеш "Здравей!"!
Сърцето блъскаше в гърдите,
страхът замъгляваше очите,
мислите ми с теб вървяха,
устните нечути молби шептяха...
Тъжна беше тази среща,
за мене толкова зловеща,
а ти дори не подозираш,
че там зад тебе бях - на крачка от теб стоях...

 

 

© Мия Николова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??