Пак рисувам с думи живота,
всъщност опит за някакъв стих
и смирено надявам хомота,
а денят ме посреща учтив.
Пощальонът ми маха с усмивка,
уж е само един непознат,
но внезапно на мен се прииска
да прегърна целия свят.
И така, нарисувах картина,
впрочем някакъв кратичък стих,
непонятни слова за мнозина,
но денят се оказа щастлив.
© Руми Всички права запазени