Сред бедушна мъртва тишина,
глас познат порязва с вопли.
И псува и крещи.
И проклина съдбата си проклета.
Пак ли е пияната жена?
Единствената, правещата шоу.
Пак ли крачките си не следи?
И бута се, залита в хората отсрещни.
Пак ли е пияна мисълта й?
И не може тя да мисли трезво?
Облаците се усмихваха надменно
над тленната и простота.
За тях тя нямаше мозък в своята глава.
Но нейна бе нощта.
Това й бе достатъчно.
И скъсаното яке показваше едно
Сякаш младо, сякаш женско потекло.
И през оголеното рамо
докосваше я студенината на нощта.
Сякаш отново до нея беше някой
Сякаш тя….не бе сама.
Тя свлече се на стъкления под от лед.
И на облачето му се стори, че видя една сълза:
„Пияницата, отново се почерпи“-
с гордост заяви ни то.
А тя, жената жалка,
Никога не бе опитвала дори едно.
© Исмигюл Хаджиеминова Всички права запазени