4.05.2019 г., 23:23 ч.

Осеяни с лъчи мечти 

  Поезия » Гражданска
328 2 5

Тъй красива, България пее,
покорила небесния свод...
Не забравяй кръвта, апогея
на великия славен народ!

Запомни, че си чѐдо на Рила,
приютила геройски ехтеж...
Тя шепти, а в очите ти: сила
е пленила юначен копнеж!

Запази от епохите святи
на дедите ни смели духа!
Полети над беди и преврати!
Подари на събратя искра!

Знамената се веят и греят,
а сърцето ти буйно крещи!
За душата, която милее –
всеки път е осеян с лъчи!

© Димитър Драганов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??