13.06.2013 г., 17:49 ч.

Останах на олтара ти... 

  Поезия » Друга
420 1 1

Мечтах в живота да горя.

Душата във житейски огън да прочистя.

Мечтах безброй бисери да сътворя

и малкия си дом със тях да нагиздя.

О, грешка моя! Болка ненаситна!

Когато кладата угасна, угасна моята душа.

Бисерите станаха блокове гранитни

и не можех с тях дома си да крася.

Увиснаха на двете ми нозе

и натежаха двете ми криле...

От кладата не можех да изляза,

а болката отвътре ме гризе!

Превърнах се във сива пепел,

но вятър не повя!

Останах на олтара ти, живот невесел,

дори и след смъртта!

 

© Маргарита Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Трогваш ме, Руми. Това е стара творба, но си я харесвам. За оня момент беше актуална. Благодаря ти. Бъди щастлива!
Предложения
: ??:??