13.08.2015 г., 18:34 ч.

Остани ми ти, море, приятел 

  Поезия » Друга
391 0 4

Всеки ден напрягаш рамене,

пясъци с вълните си обръщаш,

непрестанно движиш се, море,

с лодките рибарски се завръщаш!

 

И макар че нямаш миг покой,

ти, море, си винаги красиво!

Влюбени във морския прибой,

гледат те скалите мълчаливо!

 

Слънцето, което те гори,

никога над тебе не залязва –

нощем слуша парещи звезди

приказки за тебе да разказват!

 

Радвай се, море, не се гневи!

Иде есен, но бъди мечтател

и дори в най-облачните дни

остани ми ти, море, приятел!

 

© МАРИАН КРЪСТЕВ Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • "Слънцето, което те гори,
    никога над тебе не залязва –
    нощем слуша парещи звезди
    приказки за тебе да разказват!"
    Браво!!!
  • Като песен е, браво!
  • Много приятен стих! Харесва ми!
  • Наистина очарователен стих! А заглавието, което всъщност е и финал, завладява! Поздрав!
Предложения
: ??:??