Всеки ден напрягаш рамене,
пясъци с вълните си обръщаш,
непрестанно движиш се, море,
с лодките рибарски се завръщаш!
И макар че нямаш миг покой,
ти, море, си винаги красиво!
Влюбени във морския прибой,
гледат те скалите мълчаливо!
Слънцето, което те гори,
никога над тебе не залязва –
нощем слуша парещи звезди
приказки за тебе да разказват!
Радвай се, море, не се гневи!
Иде есен, но бъди мечтател
и дори в най-облачните дни
остани ми ти, море, приятел!
© МАРИАН КРЪСТЕВ All rights reserved.
никога над тебе не залязва –
нощем слуша парещи звезди
приказки за тебе да разказват!"
Браво!!!