10.07.2022 г., 14:52 ч.

Оставам 

  Поезия » Друга
515 3 8

На тръгване – спирам…
И пак се оглеждам.
Спомени търся
и диря надежда.

 

Тук всяко ъгълче -
колко е мило...
Спомени в себе си
всяко е скрило.

 

Вещите, книгите
леко докосвам.
Въздухът, мирисът
бавно поемам.

 

Вярно ли детството
тук ще остане?
Реката на времето
в плен ще ме хване?

 

Ще ме натисне 
товара на бремето…
Ще ме настигне
умора от времето…

 

Помня мечтите
от светлото детство.
Нося със себе си
зрънце наследство.

 

Вземам в ръцете си
троха от дирята, 
капка от вярата,
шепа от силата … 

 

Тръгвам… На живота  
по пътя поемам…
Ала в душата си -
тук съм… Оставам!

© Райна Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??