Този текст за песен, е написан за инструментала „Островът на живата вода”, чийто автор е margen (Мартин Генчев). При негово желание му давам пълни права да използва моя текст за създаване на песен. Ето и линк към мелодията:
http://otkrovenia.com/main.php?action=show&id=317362
Колко пъти
скитал съм,
колко пъти
съм те търсил?
Блян ли ти си
или сън
или вечна си
химера?
Газих в звезден прах -
преплувах океан от грях,
да търся острова на живата вода.
Бях и смел, и плах,
и бях богат, и сиромах,
но търсих острова на живата вода.
Колко бързо всичко минава –
как живота в миг се стопява,
като скреж залепнал по дланта?
Но надежда все пак остава –
тя навярно обитава
острова на живата вода.
Колко думи на ненавист
и зли,
ние казваме просто така –
просто ей така...
Но нали,
те са ад –
оси
са те...
И с яд,
жилят ни те душата.
А без тях...
Ах, без тях
ще имаме -
по-хубав свят,
по-хубав свят.
Колко суета
и колко тровещи слова,
прикриват острова на живата вода?
Колко ли злина
и колко глупост, и лъжа,
убиват острова на живата вода?
© Бостан Бостанджиев Всички права запазени