20.04.2017 г., 18:23 ч.

От мрака... 

  Поезия » Друга
1001 7 11

Когато се родих валеше прах,

а Принцът на Нощта мълвеше клетви,

звездите се търкаляха във грях,

на порочната вселена жертви.

 

В тунел от разпокъсани тела,

нечий смях събираше мъглите,

а някъде, отдолу под пръстта,

пъплеше отрова към тревите.

 

Със черни сълзи слънцето заплака

и съчини предсмъртния си стих.

А след това угасна... И от мрака

и неродената му сянка се родих.

 

 

Алекс ( Малката )

© Алекс Малката Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??