10.07.2018 г., 9:15 ч.

Oт седем дъги изплети ми.... 

  Поезия » Пейзажна
461 14 23

Крилата ти, слънчево лято,
покрѝва прашец пеперуден.
Ще кацнеш в дланта ми, когато,
градът нито спи, ни е буден.

 

По котешки гръб ще извиеш.
Щурче си, от мъка запяло.
От мене не можеш да скриеш,
в очите ти пак е валяло.

 

Повтаряй ми своето име,
с ветреца поклащащ тревите,
от седем дъги изплети ми
пътека – да стигна звездите.

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??