19.02.2023 г., 20:05 ч.

От толкова любови разпиляни... 

  Поезия
161 0 0

От толкова любови... 

 

От толкова любови разпиляни,

 

стоя обгърнат в самота.

 

И от всичките...

 

Във времето запиляни.

 

Как така една не можа да 

 

разгадае моята душа.

 

Обичан бях от толкова жени,

 

за които повечето бихте завидяли.

 

И малко глупаво звучи,нали?

 

От всичките,които мене са избрали.

 

Една сърцето ми да не плени.

 

И в него тихо да се настани.

 

А влизаха в живота ми като урагани.

 

Разпъваха всичко в мен на кръст.

 

Изискваха,без нищо на душата да са дали.

 

Очакваха,а в замяна даряваха ми само плът.

 

Обичан бях и съм от толкова жени...

 

И колкото и иронично да звучи.

 

Единствено,когато е била обгърната

 

в самота,душата ми лети.

 

Тъй тъжно е,нали?

 

 

Иван Стоянов

 

© Иван Стоянов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??