24.09.2009 г., 23:23 ч.

Отиде си 

  Поезия » Друга
714 0 12

Отиде  си. Отдавна  си отиде –

дори  не се  сбогува с мен,

и повече не ще се видим,

освен случайно,  някой ден,

 

когато вече няма да сме същите,

а чашите ни – пълни със развод.

Отиде си. Обратно няма връщане,

или, поне, не в нашия живот.

 

И някак си далечни ще сме двамата,

ще вдигнем тост, а после ще мълчим,

и нямайки какво да си разкажем,

ще се обвием във цигарен дим,

 

в една мъгла от спомени безумни,

и  няколко случайни светлинки,

а после ще избягаме  безшумно,

аз някъде – нанякъде и ти…

© Ивайло Цанов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??