24.03.2009 г., 11:41 ч.

*** (Открадната нощ) 

  Поезия » Друга
682 0 5

Повдигнах нощта,
с двата си пръста...
откраднала керемида
от съседната къща,
озъби се срещу мене
                           луната...
Ръкомахаше гневно,
переше с пръсти,
раздирайки
                нощната пазва,
подхранваше в такт
                               егоизма...
почти на две се разпадна
и грозно провисна
като издишана кръпка
на прашна завеса...
Облиза мрака
глътка по глътка
и потъна в шкафа
на своето диво безумие.
Щурците отново запяха...
                               до новолуние...

© Мария Манджукова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??