12.02.2020 г., 15:35 ч.

Отново за Страстта 

  Поезия » Любовна, Еротична
654 0 0

 

Отново за Страстта

 

Обичам ненаститно да те гледам

когато със житейските неволи

и дрехите захвърляш уморена...

И на Олимп Богините са голи!...

 

Гърдите ти, смущаващо изящни

(а всеки дъх чаровно ги повдига!)

белеят в мрака със овали страстни

и за желанията ми нощта не стига!..

 

Но първо позволи да ги докосна

магията им да усетя с устни,

възбудата в Страстта им медоносна

и после няма вече да ги пусна!...

 

А тя расте кресчендо със наситата

катери упорито Върховете –

за малко спира, след това полита

в безкрайната фиеста с  Ветровете...

 

Светът неразбираемо огромен,

но ти една си, просто няма друга

и как в Световъртежа главоломен

ти мен избра за тая нощ на Лудост?!...

 

Но Любовта и затова ни грабва

понеже ни засипва със въпроси,

а тя на Свободата си се радва,

та отговори никога не носи...

 

И във в нощта са думите излишни,

Грехът е с ореола на светиня

и търся във овалите ти пищни:

–не Ангел,

                 – не Светица,

                                    – а Богиня!...

 

... В косата ми звездите са изплели

от ранното сребро изящни мрежи,

но чувствата в Страстта ми подлудели –

все тъй са си и вихрени, и свежи...

 

А младата ти плът ме раздвоява:

понеже те желая светотатствено,

но зная сам, че трябва да оставя –

и за Следващият от това Богатство!..-

 

... Луната през прозореца наднича

разрежда тъмнината с ореола

на светлината си... И те съблича,..

И грабвам те: възбудена и гола...

 

Някога в Океана

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??