17.10.2007 г., 10:00 ч.

ОТПИВАМ ОТ ЗАБРАВАТА... 

  Поезия
631 0 8
                          
                              ОТПИВАМ ОТ ЗАБРАВАТА НА ВРЕМЕТО,
                              но тя не е спасение.
                              В кълбото, което размотавам до безкрайност,
                              открих, че няма възли.
                              На стаята ми остъклената стена
                              направиха от склери и зеници -
                              единствено главата ми
                              през нея да премине.
                              Отвъд.
                                          След мелницата,
                                                                  вече няма нищо,
                              което може да я спре.
                              Потича светлината на кръвта,
                              а за превръщането няма свое оправдание...
                              Физичните закони влизат
                                                                      в алхимичен фокус -
                              кръвта се бори с палитрата от нереалност,
                                                                      разединена в себе си.
                             
                              Не искам! Сега не искам да повярвам
                              в гилотината на бягащата съвест.
                              Самоубийството е само
                              древноизточна защита.
                          
                              И затова, когато цъфне вишна - 
                              луната става изповедно точна...
                              В лъчите и пронизвам полудяла мъдрост -
                              изгубвам куките за плетене.
                              Кълбото се търкаля във нозете ми -
                              запредено от котката на самотата.
                              
                              Забравата е нищо.
                              Прозорец светлина - отсам...
                           
  
                      

© Лилия Ресенска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??