21.01.2012 г., 4:16 ч.

Отровен от обичане 

  Поезия » Любовна
504 0 0
Във синьото на твойте дълбини
откривам малко - само две очи,
в които се изгубвах до безкрайност.
Питам те, море, къде са? Ти мълчиш...
 
И нежните ти допири с брега
напомнят ми на неговите устни - 
как сливаха се с моите в една
безкрайно чувствена целувка.
 
А в бурите, във твойте дъждове -
там крият се безкрайните скандали,
там разярени, бесни гласове
надвикваха се, после онемели 
                                   до лудост правехме любов!
 
 * * *
 
Кажи ми, можеш ли, море,
да ми го върнеш за минута?
После пак завинаги ще спрем,
отровен от обичане ще се отпусне в скута ми...
 


© Таня Момчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??