11.01.2012 г., 14:29 ч.

Отстъпление 

  Поезия » Философска
437 0 1

Отстъпление

 

След два-три дни си заминавам.

Почти е есента дошла.

Аз просто селото оставям,

и хващам градските неща.

 

Оставям  в село Свободата,

звездите едри на Нощта.

Сбогувам се със Тишината,

със Самотата на света.

 

Аз ще забравя Хоризонта.

За птичките ще стана глух.

Ще  спра Космическата сонда,

вселената с която чух...

 

За синевата ще забравя,

звездите, селската луна.

Аз  слънцето с пердета ще завия,

докато дойде пролетта.

 

И силуета на "Драгойна",

ще скрия нейде в паметта.

И без Преснак от крава дойна,

ще срещам бурите  в града.

 

Отписвам вече мойто Лято!

При мен е Есента дошла...

Изпратих прелетното  ято...

И борсата "за там" следя...

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Не знам, дали всички виждат смисъла на моето стихотворение...И переспективата която се очертава в него!
Предложения
: ??:??