21.09.2011 г., 13:16 ч.

Ответен удар 

  Поезия » Любовна
649 0 2

За мене да се бориш, не поиска...

Каквото искаше, си го взема,

превърна ме в обувка - дето стиска,

не бях удобна вече... затова...

 

Раздялата ще бъде много кратка,

без сълзи и без паметни слова...

и вече влизаш в друга хватка,

която има грозно име - самота!

 

Оттук-натаък пътища да искаш...

но който и да избереш,

по него вече няма да ме срещнеш,

дори очите ми да избодеш...

 

Дори и сляпа, няма да объркам

посоката, която си поел -

аз в другата, обратната, ще бягам...

Не всички пътища си ми отнел

 

Обидите в краката си ще сложа,

аз имам чест и гордост - Запомни!

Ще пазя вече, да не е под ножа -

Достойнството на всичките жени!

 

© Ирена Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??