8.08.2013 г., 17:37 ч.

Отвъд 

  Поезия » Философска
426 0 3

Отвъд


Втренчено се взирам към ждрелото,

Търся себе си в копнежа на перото,

жадна съм сега  да полетя,

безметежно някъде, сега,

където няма болка, няма страх,

а има само полъха на хлад

от нещо съвършено безтегловно,

неземно и космическо мисловно…

Перо от мисли, чувства, страст,

да полетя сега, веднага искам аз!


Лека, безпричинна и безмълвна,

да описвам  кръг от странни чувства,

водещи ме към натам,

в бездната  на странен свян,

да докосвам свежите  разцветки,

полъха навлиза в мойте клетки,

и внезапно, сякаш изведнъж 

вплитам се сред клончета от ръж,

вдишвам аромата на земя,

и потъвам сред ръжта.


Там оставам засега,

гола, смела и сама,

чакайки да дойде миг

вечността да ме отнеме с вик!

© Манипулирам Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Превъзходно изразяваш себе си, бъди спокойна и смела! Хареса ми!
  • Благодаря, досега нямах смелост да пиша.Това е най-добрия начин да изразиш себе си.
  • Прекрасно е...
    " и във теб е скрита мъдростта,
    дори и във сълза има красота..."
    Поздрави, много ми хареса, задълбочено с поглед към Себе си!
Предложения
: ??:??