2.01.2009 г., 10:23 ч.

Отзвук 

  Поезия » Любовна
871 0 20
Стоях срещу теб и те гледах.
Спокоен. ПривЕтлив. Красив.
Във стая със строга наредба.
Един домакин, тъй учтив!

Очите ти - топли и нежни.
Усмивката - ведра, добра.
Към мен овладяно погледна.
Направи ми жест със ръка.

Аз седнах. И всичко бе точно.
Бонбони. Уиски. И ти!
И никой не влезе нарочно.
И никой мига не смути.

Но нещо неясно, враждебно
витаеше около нас...
И някак ми стана студено
във топлия пролетен час.

Не зная... Предчувствие странно.
За него ти нямаш вина.
Оголена в миг любовта ни
под прицел остана сама.

А тя си е нашата тайна!
Кръгът е от двама, нали?
Допуснем ли трети случайно,
разделя се всичко на три.

© Бианка Габровска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??