25.09.2019 г., 17:51 ч.

Овце 

  Поезия » Хумористична
385 0 0

               ОВЦЕ

( Из ума на един обикновен ученик )

 

Една овца, две овце, три...

Седя на чина с умно изражение аз.

- Ах, звънец – казвам. – Звънни!

Но не ще да свърши този час...

 

Гледам към дъската,

а умът на късо ми дава.

Не ще да спре госпожата,

само овце да броя ми остава.

 

Четири овце, пет овце, шест...

 

Колко е мръсен този сив таван,

онази лампа не свети там,

май че има дупка в стената,

май че имам дупка и в главата...

 

Седем овце, осем овце, девет...

 

Ето, госпожата пак към дъската се отправя

и трябваше мечтите за малко да забравя,

и  думите й да препиша.

Най-сетне свършвам да пиша

и в главата ми светва червен знак!

Докат пишех, кой овцете ми брои!?

Хайде пак...

 

Една овца, две овце, три...

© Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??