22.03.2007 г., 10:02 ч.

Падаща Звезда... 

  Поезия
608 0 3
От: Пламен (Sirius)
и Красимира (Enigma_n77)


- Не давам... Сърцето плахо на ЗВЕЗДИТЕ,
  нека жадуваш  САМО ти за него сега.

- Звездите подобни желания нямат...                                           
те ЗНАЯТ... че биха го ИЗПЕПЕЛИЛИ...

- В пепел днес съм за теб... не искам небе...
нека ДОКОСНА... твоето далечно...
изтъкано от  житейска умора ЛИЦЕ...

- Звездите своята СТРАСТ неподвластни са                                       
ДА КОНТРОЛИРАТ...
само небето ОХЛАЖДА СТРАСТТА,
за да стане ПОНЕ поносима...

- Да МУ изменя  ПРИНУДЕН бях АЗ...
да падна от студения свод...
не исках в самота да... ИЗГАРЯМ,
ИСКАХ земята днес да поГАЛЯ със сълзи.

- Звездите... в мрежа ефирна... ЩЕ ТЕ УЛОВЯТ...
- НЕ, само за себе си мрежи те кроят... студени.
- Няма на твърдо да паднеш... наслади се на полета...

- Полетът е вечен... небето е ТЪЖНО...
сълзите са сини... ПРАВЯТ ПО-СОЛЕНИ МОРЕТАТА.

- Полетът СТРАСТЕН... дори  НЕБЕТО...
ревнува... звездите неистово плачат.

- За единствен полет КОПНЕЯ... нека е вечен.
... нека ридание нося за своите студени сестри...

- За този твой полет... ще ти приготвя... гориво 
много по-калорично от КЕРОСИН... Ласки...
   които се трудно понасят, ако не тренираш  
            специална ТЕХНИКА предпазна...

- Последeн ПОЛЕТ... СРЕД тихи ЛАСКИ от огън...
Твоят огън... в мен ГОРИ... НОЩТА огря
... света за нас ... и ЗАМРЯ...
В ОЧАКВАНЕ ВЕЧНО...

© Пламен Йовчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Явно за някои писането на стихове е повече от елементарно, дори задължение ли - не знам, но въпреки това не се получава никак зле!
    Силен е стихът ви, особено началото.
    Поздрави и успех!
  • Много хубав стих сте написали!!!
    Поздрави и за двамата!!!
  • Браво на тандема!
    Прегръдки!
Предложения
: ??:??