5.05.2017 г., 9:56 ч.

Паднал Ангел 

  Поезия » Друга
542 2 3

Паднал Ангел

 

 — Добро утро, моя ранна звездице!
Блестиш ми в очите по сутрешни доби,
и палаво мигаш, заспиваш зорнице,
нощем лудуваш, съня ми да гониш..

 

— Не съм ти звезда, макар и да светя!
Аз идвам при теб, защото си бял!
Сега ме боли, че паднах – проклета,
така ми е черно, че нося печал..

 

— Не знам мила моя, приличаш на Ангел!
Красива и нежна, ухаеш на цвете,
очите ти – тъжни, а погледът – жаден,
и чиста си някак, синьо-небесна!..

 

— Добре, щом си казал, но трябва да знаеш!
Дошла съм при теб, и не нося душа,
живота следя ти, докато блуждаеш,
така, че внимавай – на всяка цена!..

 

— Съгласен съм с тебе! Имаме сделка!
Напътствай ме, моля, мен вятър ме вее,
все бури ме гонят, накрая офейкат,
и после ги чакам, пак с мен да дивеят..

 

— Не искай от мен да ти бъда пастирка!
Когато да паднеш, не ще те повдигам!
Ще клекна до тебе, с целувка немирна,
aз първо възбуждам, а после – убивам...

 

— Какво ми остава? Отпий щом си жадна!
И пак съм съгласен! Целувай! Убивай!
От теб ще погина, за теб ще се раждам!
Човеците само, по веднъж ли умират?...

-------------------------------------------

— Добро утро, моя мила звездице!
Преди да угаснеш, мой Ангел бъди!
Със теб я вземи, тази моя душица,
когато заспивам, отново падни!...

 

Данаил Антонов
Danny Diester
Diester's Poetry
04.05.2017

© Данаил Антонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • "Какво ми остава? Отпий щом си жадна!
    И пак съм съгласен! Целувай! Убивай!
    От теб ще погина, за теб ще се раждам!
    Човеците само, по веднъж ли умират?..."
    Много вълнуващо стихотворение!
  • Еха! Много е хубаво, Дани! Браво!
  • Разкошно е, много ми хареса, Дани! Поздрави!
Предложения
: ??:??