8.02.2019 г., 1:05 ч.

Пак 2 

  Поезия
304 0 2

 

Пак две-три глътки свобода
във погледа ми се разтварят.
Горчи последната следа
от недопушена цигара,

 

от ненавременни мечти,
от абортирани копнежи.
И весело ми е... почти.
Дърветата ме гледат с нежност.

 

С оная плаха суета, 
с която мъча се да пиша,
ще се изправя пред света:
" Здравей, мой ден ! Аз дишам! Дишам!"

© Нина Чилиянска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Почувствах този стих с целия си организъм, понякога съм щастлива даже само от това, че още дишам!?
  • Дърветата ме гледат с нежност...хубаво е да дишаш свобода..! Хареса ми!
Предложения
: ??:??